Skip to main content
Please wait...

Novosti sa Vlade

Novosti

18.01.2024

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH protekle sedmice bilo je domaćin sastanka na temu analiziranja finansiranja institucija kulture čiji je osnivač Bosna i Hercegovina. Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, ministrica kulture i sporta Federacije BiH Sanja Vlaisavljević i federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković razgovarali su o podršci i finansiranju naučnih i kulturnih ustanova BiH.

12.01.2024

Kanton Sarajevo je dugogodišnji domaćin najvećeg i najpoznatijeg nogometnog turnira za dječake i djevojčice u regionu i Evropi – "Šampion Junior Kup". Ovaj tradicionalni turnir za djecu okupio je učesnike iz osam različitih zemalja, a ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda danas je svečano otvorio njegovo 16. izdanje.

Prema riječima organizatora Almira Prgude, ove godine je registrovano 6.750 gostiju koji borave u Kantonu Sarajevo, a što je dovoljan pokazatelj da se radi o najmasovnijem i najznačajnijem turniru za djecu u regionu.

, , , , , , , , , ,
05.01.2024

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda razgovarao je s članom Predsjedništva BiH dr. Denisom Bećirovićem o sufinansiranju institucija kulture i obrazovanja čiji je osnivač Bosna i Hercegovina. 

Ministar Magoda je članu Predsjedništva BiH predstavio Nacrt zakona o privremenom sufinansiranju institucija kulture i obrazovanja čiji je osnivač Bosna i Hercegovina.

04.01.2024

U cilju sumiranja rezultata iz prethodne godine, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna (Bosna Royal) i ORK Bosna.

08.12.2023

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je protekle sedmice uspješnog bosanskohercegovačkog sportistu Ammara Fazlagića.

Fazlagić je ostvario veliki uspjeh osvojivši dva pojasa i dvije zlatne medalje u kategoriji do 92 kg na Evropskom prvenstvu u brazilskom jiu jitsu - NAGA Europe Grappling & BJJ Championchip, koje je održano u njemačkom Limburgu.

Mladi sportista je član Akademije borilačkih vještina Bushido Sarajevo i državni prvak, a uspjeh koji je ostvario je najveći pojedinačni rezultat u ovoj kategoriji Bushido akademije Sarajevo.

07.12.2023

Povodom praznika slobode i svjetlosti – Hanuke, čelnici Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, zajedno sa zastupnicima i ministrima, uputili su čestitku svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini. U čestitki se navodi da nas Hanuka podsjeća na važnost svjetlosti, nade i zajedništva, vrijednosti koje su ključne za jačanje veza među ljudima.

04.12.2023

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda uputio je izraze saučešća povodom smrti istaknutog bosanskohercegovačkog književnika Hadžema Hajdarevića, koji je preminuo u 68. godini u Sarajevu.

28.11.2023

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je rezultate Javnih poziva za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoj dramskih serija i za dodjelu poticajnih sredstava za filmsku produkciju za 2023. godinu. Za ova dva javna poziva izdvojeno je ukupno 2,5 miliona KM iz sredstava resornog ministarstva.

24.11.2023

Svečani koncert "Sazvučja" temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine – Bošnjačke zajednice kulture "Preporod", Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Jevrejskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva "La Benevolencija" u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je večeras u Gradskoj vijećnici u Sarajevu pod pokroviteljstvom Kantona i Grada Sarajeva.

24.11.2023

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegovi zamjenici Jelena Pekić, Danijela Kristić i Vibor Handžić, premijer Nihad Uk, ministri i skupštinski zastupnici uputili su čestitku građanima povodom  25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba