Skip to main content
Please wait...

Kanton Sarajevo je dugogodišnji domaćin najvećeg i najpoznatijeg nogometnog turnira za dječake i djevojčice u regionu i Evropi – "Šampion Junior Kup". Ovaj tradicionalni turnir za djecu okupio je učesnike iz osam različitih zemalja, a ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda danas je svečano otvorio njegovo 16. izdanje.

Prema riječima organizatora Almira Prgude, ove godine je registrovano 6.750 gostiju koji borave u Kantonu Sarajevo, a što je dovoljan pokazatelj da se radi o najmasovnijem i najznačajnijem turniru za djecu u regionu.

Otvarajući turnir i pozdravljajući prisutne, ministar Magoda je čistitao organizatorima na uspješnoj organizaciji, sada već tradicionalnog, te širom regiona i Evrope prepoznatog turnira za djecu "Šampion Junior Kup".

"Neizmjerno me čini ponosnim i sretnim što se u Kantonu Sarajevo realizira turnir za djecu, koji iz godine u godinu raste i podiže svoj kvalitet. Na turniru se sklapaju nova prijateljstva, a ovo su dani kada iz našeg Sarajeva, kroz sport, fer plej igru i druženja, šaljemo zajedničku poruku jedinstva i prijateljstva", poručio je ministar Magoda, naglasivši da je organizacija ovog turnira od velikog značaja i za turizam Kantona Sarajevo.

U znak zahvalnosti na nesebičnoj podršci u realizaciji ovog turnira, organizatori su ministru Magodi uručili zahvalnicu.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba