Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je protekle sedmice uspješnog bosanskohercegovačkog sportistu Ammara Fazlagića.

Fazlagić je ostvario veliki uspjeh osvojivši dva pojasa i dvije zlatne medalje u kategoriji do 92 kg na Evropskom prvenstvu u brazilskom jiu jitsu - NAGA Europe Grappling & BJJ Championchip, koje je održano u njemačkom Limburgu.

Mladi sportista je član Akademije borilačkih vještina Bushido Sarajevo i državni prvak, a uspjeh koji je ostvario je najveći pojedinačni rezultat u ovoj kategoriji Bushido akademije Sarajevo.

Naredni veliki izazov za Fazlagića je svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Abu Dhabiju.

Ministar Magoda je čestitao našem sportisti na dosadašnjim vrhunskim rezultatima, izraživši želju za postizanje još mnogo značajnih sportskih uspjeha u budućnosti.

"Ovo je zaista veliki uspjeh u Ammarovoj sportskoj karijeri. Brazilski jiu jitsu je najbrže rastući borilački sport globalno, a uz borce kao što si ti, ovaj vrhunski sport ima svijetlu budućnost u Kantonu Sarajevo i u Bosni Hercegovini. Siguran sam da ćeš nastaviti na najljepši način predstavljati našu domovinu na svjetskoj sceni, a Ministarstvo kulture i sporta KS će biti snažna podrška na tom putu", poručio je ministar Magoda, ovom prilikom.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba