Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda obišao je jučer Trening centar Fudbalskog kluba "Igman" na Ilidži i tom prilikom sastao se s čelnicima Kluba i zastupnikom u Skupštini KS Samirom Avdićem, te dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Selverom Zećirovićom.

Ministar Magoda se uvjerio u razmjere štete koju je prouzrokovalo olujno nevrijeme 3. novembra, prilikom čega je u potpunosti uništen pokriveni balon s tri nogometna terena.

Nakon ove neočekivane situacije, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo brzo je reagiralo i donijelo odluku o pružanju podrške obnovi oštećenog balona. Prilikom posjete, ministar Magoda kazao je da će Ministarstvo uskoro predložiti modalitet pomoći FK "Igman" Ilidža, kako bi se sportski tereni što prije stavili u funkciju.

"Užurbano razmatramo sve mogućnosti i resurse, te nakon što dobijemo izvještaj iz Slovenije, odnosno firme koja je vršila instaliranje balona, izaći ćemo s konkretnim prijedlogom i pomoći u sanaciji uništenog balona i terena", poručio je ministar Magoda.

Čelnici Fudbalskog kluba "Igman" zahvalili su resornom ministru na promptnom reagiranju i podršci. Ova gesta, kako su istakli, pokazuje koliko je važna zajednička podrška i kako se zajedničkim djelovanjem mogu prevladati izazovi, te se nadaju podršci i ostalih institucija.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba