Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda protekle sedmice sastao se s direktoricom JU Muzej "Alija Izetbegović" Nađom Berberović - Dizdarević. 

Tom prilikom ona je ministra Magodu upoznala s aktivnostima i projektima Muzeja, posebno ističući značaj njegovanja i promocije djela, rada i doprinosa prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u historiji naše zemlje.

Ministar Magoda pohvalio je opredjeljenost Muzeja da radi na jačanju izdavačke djelatnosti, povezivanja s kulturnim i obrazovnim ustanovama, te da uz promociju rada Alije Izebegovića, radi i na projektima koji njeguju kulturne vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Prilikom susreta direktorica Berberović-Dizdarević ministru je uručila zahvalnicu za podršku i doprinos organizaciji svečane Akademije u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

Akademija je održana 19. oktobra u Narodnom pozorištu u Sarajevu u ogranizaciji JU Muzej "Alija Izetbegović" i Fondacije "Alija Izetbegović".

Direktorica Berberović - Dizdarević poklonila je ministru komplet izabranih djela Alije Izebegovića.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba