Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić ugostili su protekle sedmice najboljeg bosanskohercegovačkog igrača bilijara i viceprvaka svijeta u bilijaru Sanjina Pehlivanovića.

Pehlivanović je dvadestdvogodišnji Saralija koji je nedavno postigao najveći uspjeh karijere, osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Klagenfurtu, u disciplini „osmica".

Ovom prilikom, ministar Magoda i Danijela Kristić srdačno su čestitali Pehlivanoviću na rezultatima, izražavajući želju da postigne još mnogo značajnih sportskih uspjeha u budućnosti.

"Ovo je zaista veliki uspjeh u Sanjinovoj karijeri. Ponosni smo što imamo ovako uspješnog igrača bilijara, koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja na međunarodnom nivou. Bilijar je sport koji nije u dovoljnoj mjeri razvijen u našoj državi, ali bez obzira na to, Sanjin je uz veliki trud i odricanje napravio sjajne rezultate. Ponosni smo i sretni što smo podržali rad ovako mladog i talentiranog sportiste, no moramo svi zajedno raditi više na popularizaciji ovog sporta u našoj državi", rekao je ministar Magoda, poručivši kako će Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo uvijek podržavati mlade talente i vrhunske sportiste, kao što je Sanjin Pehlivanović.

Pehlivanović se zahvalio na prijemu i podršci, izraživši želju da se u Sarajevu u narednom periodu organizuje međunarodni turnir u bilijaru, što bi doprinijelo popularizaciji ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

 

 

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba