Skip to main content
Please wait...

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je u sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici i svečano otvorio drugi međunarodni karate turnir "Grand Prix Sarajevo & TOP TEN“.

Pokrovitelji turnira u organizaciji karate kluba "Respect", među ostalim, je i Ministarstvo kulture i sporta, odnosno Vlada Kantona Sarajevo.

Kako je obraćajući se prisutnima u prepunoj dvorani poručio premijer Uk, ovaj događaj izuzetno je značajan za promociju Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, jer okuplja najbolje evropske sportiste. Zbog toga, kako je kazao, Vlada KS će uvijek podržavati ovakve događaje.

„Čast i zadovoljstvo je prisustvovati ovakvom dešavanju. Ovo je velika stvar za Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Želimo da budemo izvoznici  najboljih rješenja i dobrih priča, a ova je upravo takva“, poručio je premijer Uk.

Organizator događaja Nermin Potur ovom prilikom premijeru Uku uručio je zahvalnicu za nesebičan doprinos i podršku u organizaciji ovoga događaja.

Među ostalim, otvaranju turnira prisustvovali su i ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović, ambasador Japana u BiH Masami Kinefuchi, predstavnici različitih nivoa vlasti... Tokom prigodnog programa posebnu pažnju je privukao nastup para-karatista koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom za pokazane zavidne vještine.

 

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba