Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić održali su danas sastanak s predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem o temi izgradnje nacionalnog stadiona.

Od preuzimanja mandata, ministar Magoda je kao prioritet Ministarstva kulture i sporta naveo izgradnju nacionalnog stadiona.

U tom smislu, današnji sastanak koji je održan s predsjednikom Zeljkovićem bio je izuzetno konstruktivan, jer, prema riječima ministra Magode, realizacija ovog projekta nije moguća bez podrške lokalnih vlasti i NFSBiH. 

"Raduje činjenica da je Nogometni/Fudbalski savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom KS, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija. Vlada KS pokazala opredjeljenost da ulaže u infrastrukturne radove kroz rekonstrukciju pruge, nabavku novih trolejbusa i tramvaja, tako da ne smijemo zaostajati ni kada je domen kulture i sporta u pitanju. Vrijeme je da glavni grad dobije i koncertnu dvoranu i nacionalni stadion kakav zaslužuje, jer ćemo taj način mijenjati sliku našeg grada na bolje", rekao je ministar Magoda.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba