Skip to main content
Please wait...

Povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva, brojne delegacije svih nivoa vlasti danas su odale počast i položile cvijeće ispred Vječne vatre, na šehidskom mezarju Kovači, mezaru prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, te spomen-parku "Vraca".

Među onima koji su se na ovaj način podsjetili dva izuzetna važna datuma u historiji grada - 6. aprila 1945. i 1992. godine, te onih koji su živote dali za slobodu, bila je i delegacija Kantona Sarajevo predviđena premijerom Nihadom Ukom.

Osim njega, obilježavanju su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Enda Pavić Pečenković, ministar kulture i sporta Kenan Magoda, skupštinski zastupnici...

Uz brojne čestitke, prilikom današnjeg polaganja cvijeća i odavanja počasti poručeno je kako je Sarajevo grad svih njegovih građanki i građana, grad otvorenog srca i raširenih ruku.

Kako je rečeno, jedino zajedno, zajedničkim djelovanjem svih njegovih stanovnika, glavni grad Bosne i Hercegovine može biti još bolje i poželjnije mjesto za život i sadašnjih i budućih generacija.

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba