Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je Zahvalnicu od Teniskog kluba „Tenis Pro 1996“, koju  mu je uručio predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Haris Kafedžić.

Zahvalnica mu je dodijeljena zbog doprinosa organizaciji međunarodnog teniskog turnira za juniorke i juniore U-16 „OPEN RCT BARCELONA 1899 – SARAJEVO 2022“.

Ministarstvo kulture i sporta KS je organizaciju ovog turnira prošle godine pomoglo sa 25.000 KM, te tako omogućilo organizaciju ovog, 26. po redu, međunarodnog, a odnedavno i memorijalnog turnira, koji je prilika da se kompletna javnost zajedno sa organizatorima prisjete Namika Terzimehića, Juana Antonia Samarancha i Juana Maria Tintorea, jer su oni dali nemjerljiv doprinos dugi niz godinama njegovom održavanju i organizaciji.

„Kao čovjek iz sporta, a koji je dobio priliku predstavljati u vlasti ovu izuzetnu značajnu društvenu oblast, znam da je organizacija jednog ovakvog međunarodnog turnira izuzetno zahtjevan i kompleksan posao, kao i da iziskuje značajna finansijska sredstva. Ministarstvo koje predvodim godinama pruža podršku njegovoj organizaciji, jer smo svjesni šta je jedna takav turnir značio i znači za afirmaciju svih naših nekadašnjih, ali i sadašnjih teniskih nada. Ovaj turnir je izuzetno važan sportski događaj kako za Sarajevo tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu“, kazao je ovom prilikom ministar Avdić, zahvaljujući se dodijeljenoj Zahvalnici.

 

Vrsta
Aktuelno

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KANTONA SARAJEVO

Reisa Džemaludina Čauševića 1

Telefon: +387(0)33 562-062

mks@mks.ks.gov.ba