Ministarstvo kulture i sporta KS sufinansira troškove trenažnih procesa u objektima preduzeća „ZOI '84“ i Centra za sport i rekreaciju sa preko 140.000 KM

26.05.2017

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sufinansirat će troškove trenažnih procesa sportistima koji svoje treninge obavljaju u sportskim objektima KJP „ZOI '84“ i Centra za sport i rekreaciju sredstvima od preko 140.000 KM.
Ovim povodom, danas je ministar kulture i sporta Mirvad Kurić potpisao Protokol o saradnji sa direktorom „ZOI '84“ Midhatom Hubijarom i direktoricom Centra Jasminom Polić.
"Činimo sve da našim sportistima i klubovima osiguramo bolje uvjete za njihove svakodnevne treninge i ovo je najdirektniji način naše podrške njima, a koja ima za cilj dostizanje i ostvarivanje najboljih sportskih rezultata”, kazao je ministar Kurić.
I direktor Hubijar i direktorica Polić su istakli kako Ministarstvo ovom svojom aktivnošću pruža i značajnu podršku njihovim preduzećima te potvrdili kako ipak najveću korist imaju sportski klubovi i sportisti koji u njihovim dvoranama i stadionima imaju mogućnost treninga tokom cijele godine.
Inače, ovim su, između ostalih, omogućeni treninzi sarajevskim džudistima, karatistima, hrvačima, ritmičkim gimnastičarkama, dizačima tegova, atletičarima, strijelcima i kuglašima.