Ministar za kulturu Samer Rešidat i talijanski ambasador Ruggero Corrias podržali Ars Aevi

27.03.2015

Residat Corrias sastanak"Novi ministar za kulturu Sarajeva Samer Rešidat posvetio je svoj prvi službeni susret Italiji. Mislim da taj gest sam po sebi govori. Gostovanje teatra La Scala i kolekcija suvremene umjetnosti Ars Aevi samo su dva primjera kulturnih projekata između naših zemalja. Zapazio sam u Rešidatu snažni dinamizam i volju da se zalaže, prateći put koji je pokrenuo njegov prethodnik. Italija je spremna raditi s njim i vjeruje u ovo obećanje".

Izjavio je ovo ambasador Italije Ruggero Corrias po završetku sastanka s novoimenovanim ministrom za kulturu i sport Kantona Sarajevo Samerom Rešidatom, saopćeno je iz Ambasade...

"Novi ministar za kulturu Sarajeva Samer Rešidat posvetio je svoj prvi službeni susret Italiji. Mislim da taj gest sam po sebi govori. Gostovanje teatra La Scala i kolekcija suvremene umjetnosti Ars Aevi samo su dva primjera kulturnih projekata između naših zemalja. Zapazio sam u Rešidatu snažni dinamizam i volju da se zalaže, prateći put koji je pokrenuo njegov prethodnik. Italija je spremna raditi s njim i vjeruje u ovo obećanje".

Izjavio je ovo ambasador Italije Ruggero Corrias po završetku sastanka s novoimenovanim ministrom za kulturu i sport Kantona Sarajevo Samerom Rešidatom, saopćeno je iz Ambasade.

Ambasador Corrias i ministar Rešidat pomenuli su projekte saradnje, uspješno realizirane tokom prošle godine i zadržali se na novim inicijativama na programu za 2015. godinu, počevši od koncerta Filharmonije La Scala iz Milana povodom 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 12. jula u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Kolekcija suvremene umjetnosti Ars Aevi, trenutno smještena u prostorijama Doma mladih, nanovo je otvorena. U vezi s tim, ministar Rešidat potvrdio je kontinuitet u zalaganju Kantona u podršci projektu Ars Aevi i njegovom razvoju, u kojem država Italija ima značajnu ulogu.Residat Corrias sastanak