Ministar Kurić: "Sportistima dati i moralnu i finansijsku podršku"

21.12.2015

Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić ugostio je predstavnike Taekwondo kluba „Novi Grad“ Sarajevo, trenera Belmira Berberovića i takmičare Armina Gredića i Adnu Borić.
Takmičari taekwondo kluba „Novi Grad“ Sarajevo 13. januara putuje u Tursku na kvalifikacije za Olimpijske igre, gdje će plasaman na Olimpijskim igrama pokušati izboriti Armin Gredić, evropski studentski prvak taekwondoa i Emir Kaljanac, balkanski prvak u tom sportu.
Trener ovog kluba Belmir Berberović navodi da će se  kvalifikacije održati 16. i 17. januara i da se njihovi takmičari svakodnevno pripremaju. Ono što im najviše treba od Ministarstva kulture i sporta i resornog ministra jeste institucionalna podrška njihovih sportista.
Ministar Kurić TKD klubu „Novi Grad“ obećao je podršku resornog ministarstva u ostvarivanju što boljih rezultata, te naglasio da su upravo djeca i mladi sportisti nada sporta i u Kantonu Sarajevo i u cijeloj državi i da moraju imati oslonac i podršku institucija koje ih zastupaju.
Navodi da se Ministarstvo treba brinuti o sportistima i prije nego donesu medalju, te im dati moralnu, finansijsku i svaku drugu podršku prije kvalifikacija, kako bi ostvarili što bolji rezultat.
Još jednom se osvrnuo na to da naši sportisti nisu dovoljno promovisani i prezentirani javnosti, kao ni izvrsni rezultati koje ostvaruju i sve medalje koje donose u našu zemlju.
U narednom periodu resorno ministarstvo će pomoći u afirmaciji naših sportista i promociji njihovih rezultata.