"Mirza nas je bez sumnje učinio ponosnim"

08.09.2016

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je kickboxera Mirzu Pramenkovića, svjetskog prvaka u teškoj kategoriji za juniore i njegovog oca Ismira Iku Pramenkovića koji je Mirzina najveća podrška.
Mirza Pramenković je na svjetskom takmičenju kickboxa za juniore koje se ove godine održalo u Dablinu osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.
Ministar Kurić istakao je da svaki ovakav uspjeh zaslužuje i promociju i nagradu.
Mirza nas je bez sumnje učinio ponosnim. Često govorim da su oni najbolji ambasadori naše države i oni iznova dokazuju da jesu. Svaka medalja naših sportista uspjeh je svih nas koji ih pratimo i podržavamo.“, naglasio je Kurić.
Otac Mirze, Ismir izjavio je da je nevjerovatan osjećaj vidjeti zastavu Bosne i Hercegovine dok se vijori u Dablinu.
„Što više pobjeđuje više promoviše i sebe i državu. Odlasci na ovakva prvenstva zaista mnogo koštaju i smatram da i Mirza i ostali sportisti koji donose medalje zaslužuju ovakvu podršku ministarstva.“, naglasio je Ismir.
Mirza koji je i prije odlaska u Dablin obećao zlato za Bosnu, ne krije zadovoljstvo zbog ispunjenog obećanja i nada se da će i nastavak njegove karijere ići u tom smjeru. On je već osvojio desetak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
„Ministar Kurić mi je pomagao finansijski i prije Dablina, i obećao je pomoć i u nastavku. Medalja koju sam donio u BiH uspjeh je za cijelu državu i ostale institucije se trebaju više angažovati i uključiti da obezbjede sportistima bolje uvjete treniranja i veću pomoć“, izjavio je Pramenković.