Ministarstvo kulture i sporta KS organizuje besplatnu predstavu za sve prvačiće osnovnih škola

29.05.2015

Projekt „Moja prva predstava“ zahvaljujući kojem će svi učenici prvih razreda svih osnovnih škola u Kantonu Sarajevo moći pogledati pozorišnu predstavu „Imamo učiteljicu za čistu peticu“ besplatno, pokrenulo je Ministarstvo kulture i sporta na prijedlog ministra Samera Rešidata.

Pomenuta predstava, prilagođena je učenicima ovog uzrasta, a izvode je mladi neafirmisani glumci, kojima će na ovaj način resorno ministarstvo omogućiti što veći broj nastupa kako bi se predstavili najmlađoj publici.

„Treba krenuti od obrazovanja najmlađih ukoliko želimo mijenjati naše društvo na bolje, jer je to najvažnija i najveća investicija u koju svi moramo da ulažemo“, istakao je ministar Rešidat te dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata koji će se nastaviti provoditi u budućnosti.

Prema njegovim riječima, cilj ovog projekta je da se djeci približe kulturni događaji, ali istovremeno jedan od načina da se pomogne kulturnim radnicma našeg grada, posebno mladim i nezaposlenim glumcima koji tek treba da se afirmišu.

„Na ovaj način želimo promijeniti dosadašnji odnos prema kulturi za koji se nadam da će s vremenom biti samo bolji“, poručio je ministar Rešidat.

Predstava za učenike će se održati u srijedu i četvrtak 03. i 04. juna u Bosanskom kulturnom centru, a obezbijeđen je besplatan prijevoz za mališane. Planirano je da škole po opštinama dobiju svoje termin za gledanje predstave