Baščaršijske noći

01.07.2015

U srijedu, 01. 07. 2015. će pod pokroviteljsvom Ministarstva kulture i sporta započeti 20. Festival „Baščaršijske noći“. Festival će otvoriti koncert Sarajevske filharmonije u sarajevskoj Vijećnici pod nazivom „Pozdrav iz Austrije“.
Festival „ Baščaršijske noći“ ove godine obogaćen je mnogobrojnim kulturnim programima, a trajat će mjesec dana. Pored koncerata klasične muzike posjetioci festivala moći će uživati i u mnogobrojnim drugim, većinom besplatnim, programima. Likovne izložbe, dječije pozorišne predstave, festival folklora, koncerti, književne večeri, samo su dio onoga što ove godine nude “Baščaršijske noći”.
Ministar Rešidat ističe da je Ministarstvo kulture i sporta kao i svake godine pokrovitelj festivala na koji su jako ponosni, i da će se truditi da festival iz godine u godinu bude samo bolji, sa kvalitetnijim programima i raznovrsnijim sadržajima.
Detaljan program ovogodišnjeg festivala, za koji se nadamo da će biti najposjećeniji do sada, možete pogledati na Web stranici www.bascarsijskenoci.ba.